Golden Years Projects

Onze missie is het bereiken van geluk voor al onze bewoners ondanks de beperkingen die ouder worden vaak met zich meebrengt

Ons concept is de basis

de oorsprong

De ontwikkeling voor Golden years werd afgeleid van het succesvolle concept van de stichting Humanitas te Rotterdam. Dankzij de bezielende ideeën van Prof. Dr. Hans Becker leven er duizenden mensen in gelukzalige omstandigheden ondanks de beperkingen die zich tijdens het proces van ouder worden soms te nadrukkelijk openbaren. Het concept is daarmee bewezen succesvol en wordt over de hele wereld als voorbeeld van wonen voor ouderen gezien. Wij zijn er trots op dat Prof. Dr. Hans Becker betrokken is bij Golden Years. Mede door zijn betrokkenheid is een basis gelegd voor het welzijn en geluk van de bewoners en de kwaliteit van te leveren zorg.

Een uniek concept op een hoger niveau

Golden Years ontwikkelde ‘het wonen van de toekomst’ waarin luxe en comfort middels services worden gecombineerd met aandacht,zorg,geborgenheid en veiligheid. Het concept leent zich uitstekend voor de ondersteuning van mensen met een behoefte aan specifieke faciliteiten of hulp die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen en niet in een ‘instelling’ willen wonen zoals nu binnen ons zorgbestel wordt aangeboden. Golden Years onderscheidt zich ondanks het kleinschalige karakter van onze projecten door de beschikbaarheid van allerlei faciliteiten. Zo is er een restaurant,een bar of lounge, een atelier, een dierenweide. Als het mogelijk is ook een herinneringsmuseum of wellness faciliteiten zoals een zwembad en of health-spa,kortom aan alles wordt gedacht. Binnen onze kleinschaligheid is persoonlijke aandacht een kenmerk. De behoefte "thuis" te wonen en zoveel mogelijk "eigen" dingen te doen is basaal binnen ons concept. Golden Years is geen verpleeginstelling maar staat voor zelfstandigheid, lifestyle met zorg!

Hotelmatig

Bijzonder is dat Golden Years services ‘hotelmatig’ aanbiedt. Gastgedrevenheid is ons uitgangspunt. De ervaring heeft geleerd dat benodigde zorg veelal op huishoudelijke hulp gebaseerd is. Deze vorm van zorg wordt binnen Golden Years op een luxe en comfortabele manier standaard aangeboden.

eten1 (16K)

Basis voor Geluk

Het leven in eigen regie

Alles binnen Golden Years is er op gericht om het leven in eigen regie te houden. Geen betutteling!

Zelfwerkzaamheid, zelf "eigen" dingen doen

stimulering van zelfwerkzaamheid, creativiteit en recreatie, geen passivering maar activering

Geen eenzaamheid

Gezelligheid en goed eten gaan vaak samen en een gezellig "restaurant", bar en lounge vormen dan ook de sociale basis van Golden Years. Binnen ons concept is het belangrijk om zo veel mogelijk te "mengen". Isolatie of eenzaamheid, een bedreiging voor alle ouderen, dient altijd voorkomen te worden. Onze Residenties zijn heel bijzonder gelegen en hebben daarmee een bijzondere aantrekkingskracht. Iedereen is altijd welkom voor een hapje of een drankje en wordt warm ontvangen. Ook aan kinderen wordt gedacht

Activiteiten programma

Speciaal opgeleide medewerkers verzorgen het activiteiten programma. Culturele en educatieve programma’s zijn er om de geest te blijven scherpen. Deze programma’s zijn aangepast aan de behoeften van de bewoners. Het leven speelt zich binnen en buiten af. Het zijn juist de activiteiten die het leven bruisend maken. Zo organiseren we uitstapjes en zijn informatie-avonden over reizen en muziekuitvoeringen. We organiseren wijnproeverijen, bloemschikken, kookworkshops maar ook schilder en andere kunstcursussen in het "eigen" atelier. Niks moet! Alles mag!

de "ja-cultuur"

In dialoog met een bewoner wordt altijd een oplossing gevonden Belangrijk binnen het concept is de ‘ja-cultuur’. Alle medewerkers van Golden Years werken conform dit principe. Alles kan: een huisdier mag bijvoorbeeld mee maar niet een groter aantal. Gelegenheid tot roken of iets ongewoons, altijd spannen de medewerkers zich in om een behoefte mogelijk te maken.

bankje (16K)

kwast (375K)

Probeer het eens!

Kruip in de huid van van Gogh of Picasso in ons eigen kunstatelier

Voor wie is Golden Years

Tijdens het ouder worden ontstaat een toenemende behoefte aan zekerheid en in voorkomende gevallen behoefte aan hulp of zorg, zeker in latere jaren. Golden Years is er voor diegenen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Of voor diegenen die daar op voorbereid willen zijn. Ook kan binnen onze projecten het scheiden van echtparen door een te zware zorgbehoefte soms voorkomen worden. Een normaal leven voor de "gezonde" partner is dan weer mogelijk zonder echt apart te moeten wonen.

wijnglas (143K)

museum1 (340K)

Herinneringsmuseum

Bij gelegenheid komt er een zogenaamd "herinneringsmuseum" waar de tijd even stil heeft gestaan. Zo zijn daar allerlei snuisterijen te zien die de bewoners zich vast herinneren vanuit hun kinderjaren. Het geheugen wordt daarmee gestimuleerd. Zo zijn er bijvoorbeeld authentieke koektrommels, gereedschappen, telefoons, een solex of keukens uit de jaren vijftig, zestig of zeventig.Iedereen herkent daarin zijn jeugd.

Wonen en Leven

Golden Years residenties liggen altijd op een heel bijzondere en mooie locatie. Er is per definitie ruimte voor een buitenleven en zo zijn er talloze recreatiemogelijkheden naast de deur, de zee, meren, parken, bos en hei! Maar ook ze centraal in Nederland en goed zijn dan ook goed bereikbaar. Winkelen kan dan “om de de hoek” "Eigen" Golden Years vervoer staat tot beschikking van de bewoners maar openbaar vervoer is er ook.

natuur1 (97K)strand (1253K)theehuis2 (562K)pauw (181K)

Niet meer verhuizen

Binnen Golden Years is alles er op gericht om nooit meer de behoefte of noodzaak te hebben om te verhuizen. Veilig wonen met geluk is nu toch bereikbaar ondanks de beperkingen die ouder worden soms met zich meebrengt.

Prof dr Hans Becker

Hans Becker (3K)Logo1 (51K)

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl